,

GORENJE NRK6192ABK4

Достапност:

Нема на залиха


Енергетска класа: A++
Бруто капацитет: 320 l
Тип на апарат: Самостоен
Димензии (ШxВxД): 60 ? 185 ? 59,2 cm

29.500 ден

Нема на залиха

Спореди
 • Класа на енергетска ефикасност: Е
 • AdaptTech: Адаптивен интелигентен систем
 • Тип на конструкција: Самостоен
 • Ширина на производот: 600 mm, Висина на производот: 1850 mm

ADAPTTECH ТЕХНОЛОГИЈА
Ја следи фреквенцијата на отворање на вратата

Честото отворање на вратата на ладилникот предизвикува ненадејно зголемување на температурата. Така, храната е подложена на термален шок и како резултат на тоа таа може побрзо да се расипе. Револуционерната AdaptTech технологија ја следи фреквенцијата на отворање на вратата во текот на првата недела од употреба на ладилникот. Кога системот ќе почувствува дека вратата на ладилникот се отвора почесто, тој автоматски прво ја снижува температурата за 1 до 2°С пред моментот на отворање со цел да се постигне постојана оптимална температура и да се заштити храната од расипување.

Предности од природниот процес на јонизација

IonAir системот со MultiFlow 360° функцијата го прочистуваат воздухот во ладилникот и ја одржуваат свежината на храната преку природниот процес на јонизација. Негативно наелектризираните јони што се создаваат во внатрешноста на апаратот ја освежуваат атмосферата и помагаат во создавањето идеална средина за складирање на храната. Циркулирањето на јонизираниот воздух е овозможено со системот MultiFlow 360° кој внесува свеж воздух со помош на 14 вентилациски отвори за да се одржи константна температура во секоја полица.

Спречува насобирање на лед

NoFrost Plus технологијата е докажана како најдобар систем за ладење на пазарот со оглед на тоа дека таа ефикасно спречува насобирање на лед во внатрешната преграда на замрзнувачот. Со оглед на тоа дека таа нуди многу повеќе од стандардните модели на NoFrost, ја нарековме NoFrostPlus. Во делот за ладење на фрижидерот Classico, овој систем е дополнително надграден со IonAir MultiFlow 360° системот за создавање оптимални услови за складирање на храната.

Eco Mode Заштеда на енергија

За време на периоди на поретко користење (отворање на вратата) или отсуство од дома, како што е одмор, Eco програмата може да обезбеди оптимална температура додека штеди енергија. Еко температури во комбинираниот фрижидер-ладилник: 5 °C замрзнувач: -18 °C

Брзо замрзнување на храната

Функцијата за брзо замрзнување (FastFreeze) ги замрзнува намирниците на -24 °C за да се задржат минералите во храната. По 6 часа, автоматски ќе се прекине оваа фунција и замрзнувачот ќе продолжи да работи по претходно поставената температура.

Ефикасно осветлување кое обезбедува добра прегледност

LED осветлувањето во фрижидерот обезбедува одлично и ефикасно осветлување. Трае 30 пати подолго од стандардното осветлување и заштедува 10 пати повеќе енергија.

Нема ограничувања за отворање на вратата

Поради функционалноста за отворање на вратата на фрижидерот под прав агол, сите полици и канти може целосно да се извлечат. Ова решение е идеално за фрижидери поставени на страничен ѕид или во непосредна близина на работна плоча или друг уред.

 

Основни информации:

 • Локација на одделот за замрзнување: Долу
 • Боја на апаратот: Црна
 • Боја на вратата: Црна
 • Материјал на вратата: лакиран
 • Отворање на вратата: десно реверзибилно
 • Број на врати: 2
 • Тип на основа: 2 тркала/2 прилагодливи стапала
 • Оцена на ѕвезди: Свежа храна, 4 ѕвезди
 • Климатски класи: Субнормални, Нормални, Суптропски, Тропски

Ефикасност

 • Вкупен волумен: 300 l
 • Капацитет на одделот за ладење: 204 l
 • Капацитет на одделот за замрзнување: 96 l
 • Капацитет на замрзнување за 24 часа: 10 kg
 • Безбедно време за прекин на струја: 10 ч
 • Годишна потрошувачка на енергија (Aec): 242 kWh

Контрола

 • Тип на дисплеј: LED дисплеј
 • Тип на контрола: Електронска на врата
 • Индикатор за температура: Прекинувач SensoTech
 • Индикатор за отворена врата: Звучен аларм
 • Звучен и визуелен сигнал за висока температура во фрижидерот: Звучен аларм и бело светло
 • Премногу висока температура во преградата за замрзнување: звучен аларм и бела светлина
 • Замрзнувач со прилагодување на температурата: да
 • Режим на одмрзнување на просторот за ладење: Автоматски
 • Режим на одмрзнување на преградата за замрзнување: Автоматски

Карактеристики

 • IonAir со MultiFlow 360°: Да
 • AdaptTech: Адаптивен интелигентен систем: Да
 • Регулатор за влажност на тавата Crisper: фиока CrispZone со HumidityControl
 • Функција за брзо замрзнување FastFreeze: Да
 • NoFrost: NoFrost Plus
 • Движење на воздухот: Multiflow 360°: Multi 3D воздух дување
 • Програма за зачувување EcoMode: да

Опрема за фрижидер

 • Држач за шишиња: Жица за шишиња
 • Сад за јајца/лед: Не
 • Контејнер за шише на вратата: 1 единечен контејнер со фиксиран затворач
 • Полици во вратата на фрижидерот: 2 полици за врати
 • Вентилатор за ладење: Не
 • Осветлување на одделот за фрижидер: LED лента на таванот
 • Број на прилагодливи полици во одделот за фрижидер: 2
 • Број на стаклени полици во фрижидерот: 4
 • Корпа за јајца: 1/6

Опрема за замрзнувач

 • Сад за мраз: Не
 • Сад за коцки мраз: Не
 • Преграда за замрзнување: 3 фиоки
 • Осветлување на преградата за замрзнување: Без осветлување

Технички податоци

 • Можност за вградување на апаратот во кујнската ниша: Ширина 60 см
 • Ниво на бучава (макс): 38 dB(A)
 • Број на компресори: 1 компресор
 • Водоснабдување: Не
 • Вид на ладилно средство: R600A
 • Поставување на апаратот: Дозволено
 • Број на независни системи за ладење: 1
 • Ширина на производот: 600 mm
 • Висина на производот: 1850 mm
 • Длабочина на производот: 592 мм
 • Бруто тежина: 59 кг
 • Нето тежина: 57 кг
SKU: ФР60166 Категории , Ознака:
Бренд:: GORENJE
Гаранција (во месеци)

60

Вие исто така би сакале…